Deutsch English
Du er her: Hjem > Rådgivning > Ombyggede biler og motorcykler

 

Ombyggede biler og motorcykler

Færdselsstyrelsen har gennem flere år arbejdet på nye tekniske regler for ombyggede køretøjer og udsendte i december 2012 et udkast til nye regler.
SKAT tager sig sideløbende af afgiftsmæssige forhold.

De tekniske regler sammenfatter tidligere regler for hotrods, ombygninger på Volkswagen boble, udskiftning af motor (effekt forøgning), ændrede bremser, ombygning på motorcykel (forgaffel, motor, bagsvinger, stel m.v.).

Regelsættet blev undervejs forsinket, da en tysk bilfabrik blev afsløret, at have snyd i motorstyringen (dieselgate) og der opstod en større drøftelse med Miljø- og Fødevareministeriet m.v., hvilke krav, der med rimelighed kan stilles, når man ændrer på motoren i sin brugte bil.

Køretøjer, der tidligere er godkendt, og hvor de konstruktive ændringer er beskrevet i motorregistret (alternativt på bagsiden af ”Anmeldelse til syn og registrering”) er ikke omfattet heraf, så længe der ikke foretages yderligere ombygning. 

Ud over at samle tidligere breve til enkeltpersoner og uskrevne praksis indeholder den nye Vejledning om syn af køretøjer en række lempelser og tilpasninger til den teknologiske udvikling.

 

Regelsættet findes nu, som afsnit 18.05 i Vejledning om syn af Køretøjer, og gælder for køretøjer, der synes og godkendes med konstruktive ændringer ved syn efter 1. januar 2017.  

OBS: Udkast til nye regler pr. 1. maj 2019 https://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/62844 

Vejledning om syn af Køretøjer, der udgives af Færdselsstyrelsen opdateres med jævne mellemrum. Nyeste version findes på styrelsens hjemmeside.

AutoConsult har samlet de tekniske regler i 2 mindre hæfter for henholdsvis Biler og Motorcykler.

 Folder med nye regler - BILFolder med nye regler - MC