Deutsch English
Du er her: Hjem > Dataerklæring og CoC > Ombyggede

 

Ombyggede køretøjer

 

Har din bil fået foretaget konstruktive ændringer f.eks forhøjet motoreffekt, kan vi hjælpe med godkendelse op til en 100% effektforøgelse. Det bemærkes, at der i mange tilfælde fortsat vil være krav om Dataerklæring for basiskøretøjet - som alene indeholder data for køretøjet som det så ud da det forlod fabrikken.

Har din bil / motorcykel / påhængsvogn fået foretaget konstruktive ændringer kan vi hjælpe med relevant dokumentation.

Se under ”Ombyggede biler og motorcykler”.

Ved ændring af bærende elementer, skal man være opmærksom på, om køretøjets identitet bevares.

Navn og stelnummer tildeles af den første, som skaber køretøjet, og jævnfør Detailforskrifter for køretøjer er det ikke tilladt at ændre disse betegnelser.

Køretøjets navn og stelnummer refererer til de bærende elementer (chassisramme, karrosseri eller motorcykelstel).

Trinvist opbyggede køretøjer kan få sammensat mærke. Eksempler herpå kan findes under personbil M3 og Lastbil N3 på Trafikstyrelsen hjemmeside under "Find typegodkendelse".

Tilsvarende bestemmelser findes i internationale regler. 

Eksempler:

  • En lastbil ændrer ikke model og type selv om der monteres ekstra aksler eller affjedring ændres.
  • En Volkswagen Polo 1,2 kommer ikke til at hedde "GTI" fordi man monterer motor og detaljer, så den får form og funktion som en GTI (Det skal bemærkes, at der kan være forskel på afgiftsmæssig identitet, som fastsættes af SKAT, og registreringsmæssig identitet, som fastsættes af synsvirksomheden efter regler fra Trafikstyrelsen).
  • Når lygter, sæde og motor m.v. flyttes fra et chassis/motorcykelstel til et andet, får det nye køretøj identiteten fra det chassis/motorcykelstel som delene flyttes over på.
    Samtidig har man skabt et nyt køretøj, og det nye køretøj skal opfylde samtlige de krav som gælder for nye køretøjer. Man vil for eksempel ofte opleve, at den gamle motor pludselig ikke opfylder de nye krav til luftforurening og støj.

Såfremt du er i tvivl, kan du altid kontakte din lokale synshal, og bede om at få foretaget en identitetskontrol (genihugningsattest), som beskrevet i Vejledning om syn af køretøjer pkt. 14.03.1.1.