Spring til indhold

Dataerklæring og COC

Køb din Data-erklæring hos AutoConsult. Vi leverer hurtigt og sikkert, ofte indenfor 2-4 hverdage. Vi kan udarbejde Data-erklæringer til: Bil, Motorcykel, traktor, knallert og trailer

For et uforpligtende tilbud og oplysning om leveringstid på andre køretøjer, send os følgende oplysninger:

  • Navn/firmanavn
  • Adresse
  • Telefonnummer
  • Kopi af registreringsattest
  • Billeder af Typeplade/Labels:

Alle oplysninger sendes til data-erklaering@autoconsult.dk

Hvad koster en Dataerklæring

AutoConsult har faste lave priser på Data-erklæringer. Priserne afhænger af køretøjsarten og hvilken del af verden køretøjet er produceret til, f.eks.: USA, EU, Mellemøsten osv. Priserne varierer mellem 2500 DKK til 7500 DKK. Send os dine oplysninger som beskrevet ovenfor, så sender vi dig et tilbud.

Hvad er en Dataerklæring

En Data-erklæring benyttes til syn af et importeret køretøj som ikke er typegodkendt. En Data-erklæring indeholder de informationer om dit køretøj som synsvirksomheden skal bruge for at kunne lave et registreringssyn og toldsyn. Data-erklæringen indeholder bl.a. information om, stelnummer, vægte, støj, bremser og luftforurening. En Data-erklæring er kun gyldig for ét køretøj og bruges ved køretøjets første registrering i Danmark.

Data-erklæringer kan være et krav ved første registrering af et importeret køretøj, dokumentet kan også benyttes som et alternativ til et COC-dokument og således som dokumentation for dit køretøjs brændstofforbrug.  Desuden skal der også ofte foreligge Data-erklæring, når der skiftes køretøjsart. Dette kan f.eks. være en varebil som ombygges til personbil/autocamper.

Hvad er et COC

Et COC-dokument (Certificate of Conformity) indeholder køretøjsdata på ét enkelt køretøj (en slags dåbsattest) samt oplyser om referencen til dette køretøjs EU-typegodkendelse. Et COC-dokument eksistere derfor kun til EU-typeodkendte køretøjer, som er bygget til det Europæiske marked.

Et COC-dokument kan kun udstedes af køretøjsfabrikanten og det originale dokument bliver udstedt når køretøjet forlader fabrikken. Et COC-dokument er et officielt dokument, der kun kan eksistere ét original af. Hvis man mangler et COC-dokument kan Autoconsult heldigvis, som erstatning, tilbyde at udarbejde en Data-erklæring for registrering af dit køretøj i Danmark. Hvis du virkeligt har brug for et COC, f.eks. ved export til et andet EU-land, så kan AutoConsult i mange tilfælde også hjælpe med at skaffe en kopi af dit køretøjs COC.